Tuesday, January 31, 2012

Anak2 Buah Tercinta yg Comel ^_^




ini dye anak buah tercinta yg rapat ngn sy :D 

Nur Alia Syafiqa . . Anak Kak Lilin :) 

Pendiam kdg2 geram gak sebab susah nk berckp HEHE

tercinta pun kdg2 angin je nk tggu dye ckp HAHA 

alia2 . . Silembik kesayanngan MOKCHU ^_^ 


ini pulak si comel yg bru bpe bulan lahir . . 4 bulan x silap . .

comel betol *___* hehe 

nme dye Khalish Arissa . . anak Kak Nana kembar Mak Alia . .Kak Lilin . .

 pndai bergambar k . .  
*lg2 dpt bapak yg suke amek gmbar anak  ! haa . . ney kje bpak dye la HEHE


yg ney semua ank buah tercinta yg sy kenal la .  .hehe 

anak abg pertama dye xpernah jumpe lg . . tp semua da "gedek2" rase mye ^_^

Wahh KAU ckp Indon kan ? HAHA

gmbar pertama uh dari kiri lau menghadap lappy :D kakak kepada alia . . nama dye Nur Amalina Nabila, kedua uh Nazirul Akmal anak pertama kak Ani yg ketiga uh anak kedua k.Ani Amirul Aiman (tercinta &family pggil dye gendong) HEHE  de mkne disebalik nme itu , gendong ney slalu kne geget ngn tercinta smpai k.ani memekak marah tercinta . . mne x nye skit la budak uh kne geget . . ishh! smpai nanges2 ! jaat la awk ney syg buli dye . . grr . .

yg dua  terakhir uh da knal kan td HEHE . .

dan kluarga tercinta sedang menunggu kelahiran anak pertama Angah tercinta . . 
Abg Sham & k.dida . .


ney la K.dida isteri Abg Sham ^_^ 

dye baik , x sombong . . comel sbb pp dye tembam HEHE . .

Insyallah bulan 3 ney . . K.dida de tnye kn sempat ke tgok anak k.dida sbb amy kne blik kedah presentation . . OPKOS sempat HEHE . . amy blik sehari je . . :D

&

x lupe jugak K.ani tercinta yg bru pregnant bape bulan nth xingat. . Hehe 
anak Ketiga Insyallah . .

mknenye tahun ney dapat 2 org anak buah la tercinta HOHO . .
ramai tol anak buah  HAHA . .bertambah2. . 

"ANAK kan ANUGERAH ALLAH S.W.T  " >____< 

ok you olss sy nk berehat esok cuti hari wilayah . . byk sgguh cuti nye . .hehe bye . .

LoTsOfLove Cik Mie ^_^V

cikmiesygmeme

SEDIH -________- Bacalah



HADIAH DI HARI JADI AWAK.

Esok adalah hari jadi si dia.. si lelaki (kekasih) telah merancangkan sesuatu untuk suprisekan teman wanitanya. si jejaka telah berjanji untuk berjumpa teman wanitanya pada keesokan harinya.si jejaka telah plan bersama kawan kawanya untuk mengadakan parti hari jadi teman wanitanya..

keesokan harinya, si jejaka menelefon kekasihnya..

L : halo sayang, sy nak bagi tahu tak dapat jumpa awak lah harini, sorry.
p : ape? kan dah janji? kenapa pulak! (nada marah)
L : sy ade keje la sayang, saye janji lepas siap keje saye kite kua? eh syg?
p : hmm! pegi MATI la dengan keje awak tu! sampai tade mase untuk saye.!
L : yee, lepas selesai keje sy, sy g mati ehh.. (nada begurau)
p : dah lah! tanak cakap dengan awak lagi!jangan berjanji bila awak tak tepati janji!
L : sayang, sorry lah ehh.. i love you too ..
p : tuttt... letak fone.

selesai mengatur majlis, petang tu si lelaki pergi ke rumah buah hatinya.. menunggu di luar pagar rumah memegang sejambak mawar merah untuk menjemput kekasih hatinya keluar..

sebaik sampai di sebuah taman.

p : awak? kenapa bawak saya ke tempat ni? pokok je banyak.
L : (memandang tepat ke dalam mata kekasih hatinya) sy nak luangkan masa bersama awak sebelum saya mati. (sambil tersenyum)
P : (cubit lengan si kekasihnya) ee! awak ni kan! nak tinggalkan saye kan?!
L : mane ade saye nk tinggalkan awak sayang. kalau saye mati hantu saya ada boleh temankan awak setiap hari. (sambil ketawa)
p : ee!kalau hantu awak datang, siap lah! saya karate die! hantu gatal!
L : (hanya ketawa) hahaha..

sedang asyik kekasihnya memainkan guitar menyanyikan untuk teman wanitanya, tiba tiba si lelaki berkata nak pergi ke kereta untuk mengambil barang yang tertinggal.

setelah kembali di belakang kekasihnya, si lelaki memegang sebuah kek di temani rakan rakan lalu di nyanyikan lagu selamat hari jadi untuk kekasihnya.. si perempuan tergamam dan terkejut! hingga menitiskan airmata sambil meniup lilin pada keknya..

lalu si kekasih gadis tersebut mengajak untuk pergi di sebalik pokok yang sudah pastinya ada sebuah majlis untuknya! dan ramai rakan rakan yang menunggu di majlis tersebut..

hari sudah malam, si jejaka menghantar kekasihnya pulang kerumah..sebaik tiba di hadapan rumah..

L : sayang, harini hari istimewa awak. sy harap awak suka suprise untuk awak tadi :)
p : sayang. you make my day! seriously sy speechless but, thanks alot sayang susahkan diri awak untuk buat semua ni untuk sy..
L : same same syg, haa! keje saye harini untuk buat awak happy dah complete! sy harap, apa yang awak inginkan akan tercapai sayang.. :)
p : ye syg, iloveyou :')
L : i love u too syg, tara!! sy ade present lagi untuk awak! (memberikan sebuah teddy bear yang besar, dan sebentuk cincin berserta kad ucapan)
P : sayang! terimakasih sayang.. (tersenyum sambil memegang pipi kekasihnya)
L : (menyarungkan cincin di jari kekasihnya) haa, cincin ni tanda cinta sy pada awak syg..kad ni saya nak awak baca esok pagi ye sayang :)
P : (mengalirkan airmata) ye sayang,terimakasih.. sy dah tak tahu nak kate ape lagi.. terharu sangat.. terimakasih syg..
L : same same dah dah.. (kesat airmata kekasihnya) bersalam dengan kekasihnya..

dalam perjalanan pulang
tiba tiba kereta si lelaki hilang kawalan, lalu merempun treler dan mati di tempat kemalangan..

teman wanitanya yang mendapat tahu, terkejut! dan meraung sekuat hati apabila mengetahu si lelaki sudah tiada lagi..
lalu di baca kad ucapan yang diberikan kekasihnya malam semalam..

''sayang, selamat ulang tahun! maaf kalau petang tadi sy buat awak marah, sebenarnya kerja yang sy katakan tu, untuk aturkan majlis hari jadi awak.. awak sentiasa ada dalam hati saya. sayang, simpan cincin sy sebagai bukti cinta sy pada awak, i love you baby!''

si teman wanitanya, hanya mampu meraung setelah membaca kad ucapan tersebut apabila dia teringatkan kata katanya pada teman lelakinya..

''KATA KATA YANG KELUAR DARI MULUT ITU ADALAH SEBUAH DOA.
HARGAILAH ORANG YANG SAYANGKAN KITA, JANGANLAH SESEKALI MENGELUARKAN KATA YANG TIDAK ELOK UTUK PASANGAN KITA DAN ORANG YANG KITA SAYANG''

ok jujur cik mie sedih bile bace ney . . *copy dr membe FB jugak. .
tercinta? sy minx maaf ye . . sy syg awk sgt2 ^____^

=lepas bce terus text tercinta= . .
"ma syg pa sgt2 "hehe ikhlas dri aty syg :)

LotSofLove Cik Mie ^_^V 

cikmiesygmeme

Monday, January 30, 2012

Bacala ^_^



❤ BERIKUT ADALAH MAKSUD PEMBERIAN/HADIAH LELAKI KPD PEREMPUAN ❤

✔ JAM TANGAN → Tanda mengingati setiap masa dan waktu ツ
✔ CINCIN → Tanda ikatan kasih yang abadi ツ
✔ GELANG → Tanda mesra ツ
✔ RANTAI LEHER → Ikatan cinta yang perlu perhatian ツ
✔ SUBANG → Tanda penghargaan dan penghormatan ツ
✔ KASUT → Sentiasa mengambil berat/prihatin ツ
✔ PAKAIAN/KAIN → Semoga kasih berkekalan dan dekat selalu ツ
✔ PAYUNG → Tanda kasih dan sentiasa ingin melindungi ツ
✔ MINYAK WANGI → Tanda cinta ツ
✔ BINGKAI GAMBAR → Sentiasa merindu dan tak ingin berjauhan ツ
✔ BUKU → Bersifat terbuka dan bertolak ansur ツ
✔ BUNGA → Tanda perkenalan dan tanda sayang ツ
✔ COKLAT → Semanis cintamu ツ
✔ LAGU/CD/KAD UCAPAN → Mengabadikan cinta dan kenangan ツ
✔ SEJADAH DAN AL-QURAN → Tandanya kekasihnya itu menyayanginya dunia dan akhirat ツ
✔ HANDPHONE → Tandanya kau jangan lari dari ku!!!! Akan ku mencari mu walau dimanapun (melainkan kalau handphone itu ditutup) ツ

#Tetapi hadiah yang paling di nanti2kan oleh setiap perempuan adalah...
❤ MASUK MEMINANG → Tandanya dia serius dan betul2 ikhlas mencintai kamu ♥
 setakat ney yg sy da dapat  :
*Jam tangan, Cincin, Gelang (yg tercinta syg sgt), Pakaian, Payung (Doraemon KAU !) :D & Coklat HEHE -_____-
 
 
*copy dri kwn FB :)  
LotSofLove Cik Mie ^_^V

cikmiesygmeme

Saturday, January 28, 2012





sambungan . . . 

ari isnin sy dan tercinta pegi sunway jln2 . . 

xde pe pon hari isnin sebb raya cina kan semua tutup . . haaa.

kiterog makan2 then ujan lak kan ari isnin uh . .

jln2 dlm sunway pyramid je hee . .

keesokkan hri nye kuar lagi . .




xreti penat tol haha . .kiteorg bercadang nk ambil tiket tuk Juara Lagu tp abes . .

mne x nye 

kt TV  bgtau Kul 10 pg & 2 ptg. .

so confirm la pg uh ramai da amek kan . .

kiteorg g lak kul 2 ptg. .

pasrah kat situ haha . .then g 1utama . .jalan2 ngn tercinta nmpk sushi . . 

perhhhh ! kiteorg mmg hantu SUSHI . .

sedap kot . . tgok byk gile . . juling mata :D 

tp Sushi King xmasok2 lg . . 
* bile tercinta nk sy lak xnk kan . . huhu
Insyaallah akan msok Sushi King HEHE . .SUATU HARI nnt. .


*
*



"ma ? lau pa nk yg ney bole . ."
HAHA



tercinta da geram ngn Sushi yang byk didepan mate HEHE



mari pilih :D


pas da pilih2 bli sushi kiteorg pegi makan Pizza hut 
*lg sekali HAHA 
FABRETTT !!!

*
*


Pizza Hut mase raya Cina Kau ! haha 


nyummyy makan dlu ye . . :D
*makan je KAU kan ! hehe 


mase kat pan umah sy sempat lg kan . .

gedik je :P 


 ney la sushi yg dipilih tercinta ^_^
ok mkn smpai muntah ye . .

Ari RABU da tbe time to Kje2 ! huhu . .

seb bek la praktikal lau kje tol2 adoy . . 

2 hari rabu ngn khmis sy kne masuk awl . .bkn sebb bos suh 
tp tercinta . .

dye de raptai tuk HARI WILAYAH . .

pkul 7 pagi .  . bygkan betapa awlnye sy da de kat ofis . . sy pe lg tido la. . HEHE . .

xpe demi tercinta ^_^ hehe . . berkorban cikit xpe kan . . *MAMA bilang hehe 

ok la smpai stakat ney k . . nnt cer lg ye :D bye2


LotSofLove Cik Mie ^_^ V


cikmiesygmeme

INDAH PART 2 ^_^V

ney gmbr kuar ari sabtu ritu de bpe je yg len dlm kamera laa plak . . nnt la upload .  hEE

*
*
*



PIZZA HUT :D


part 2 ney berkenaan dgn ari ahad pulak , HEHE 

tp ahad sy xg jauh pon dlm kmpg je :) 
*suke ckp kmpg sbb sy & tercinta membesar disini HEHE. .

tp da cadang insyaallah da smpai seru kwen t nk dok luar dri kmpg ney ^_^ 

kan syg kan ?? hee

siang uh kiteorg g giant kat sentosa uh bli barang cikit then mlm bru g pasar mlm -____-

mlm uh smpai2 tercinta pan umah jee. .

tbe2 de kol . . upe2nya kak lilin dye . .

si Alia yg mnje sgt uh nk ikot . . haha so amek je sy terus g umah tercinta amek ALia . .

nk tau Alia ney suke sgt ikot kiteorg g pasar mlm . . pendiam tp da lama perhhhh bising nye . .

hehe 


kdg2 terjumpe kwn2 tercinta ke kwn2 sy ke ingat kiteorg bwk anak hue . .


bygkan 10 org jumpe 10 kali kene ckp "ANAK BUAH" Haha. .


maaf kami blum bersedia nk beranak pinak 
* wahh KAU ! ayat berani mati kan . .


ney ha si LEMBIK hehe *tercinta yg bg nama 


*
*
*
*




inila si lembik Paksu & Maksu yg mnje sgt ^_^ 

dye comel kan . . sy pon suke bwk dye haha xbyk ckp . .


si pak su merajuk xlyn dye HEHE 


Alia ney suke sgt bgmbr byk sgt gmbr ngn dye . . tak terlarat nk upload huhu


ok jap g smbung blik yee . . 


tercinta da kol2 ajak g pasar malam :) 


*tau la rindu sabarlah syg HEHE :P 


ok teman smua thanx membaca . . 




LoTSofLove Cik Mie ^_^ V



cikmiesygmeme

Sesudah Subuh



Jumaat 27/1/2012 sy pegi tgok teater yg sy cer kan tu . . 
student Aswara wat . .

ok nk ckp cite uh mmg Boring mule2 . . 

TP

 lme2 perhhhh ! smpai Menangis . .

sedih kot hahaha . . 

Myb Permulaan je Boring sbb kite xtau dye mngisahkan ape kan . .

tp bile da smpai Kemuncak . . terbaik la . .

Firstime tgok Teater sy menangis k. . 

cerita dye mengisahkan tntg banduan yg dipenjara kerana kesalahan membunuh . .

de yg bunuh pakwe bunuh suami bunuh setiausaha suami . .haa. .

mknenye dorg bunuh sbb dendam kpd lelaki . . 

yg dipenjara uh smua tggu mase tuk dijatuhkan hukuman gantung. . 

mls nk cite pjg2 sbb jln cerita dye sgt best k . . cer cikit je k . . HEHE

mmg sedih sbb last sekali sorg banduan yg dorg suke buli ney akan dijatuhkan hukuman gntung. .

tp dye xbg tau kawan yg satu sel ngn dye dan yg mmg suke buli dye . .

tp dye de tgglkn pesanan sesudah subuh nnt bukak dalam sejadah yg dye slalu gune tuk solat 

uh de adiah tuk kwn2 yg suke buli dye . .

yg paling sedih bile tau dye akan digantung uh adalah yg suke buli dan cari gadoh ngn dye . .

mase uh sedih sgt smpai mengalir airmata sy hahah 

kelakar tol. . bole lak nanges. .

dan tercinta kluarkan sapu tgn bg kat . .

*malu la org nmpk sy nanges haha . . 

BEST !!!

blik kiterorg g mkn kat Utara uh hehe . . dkt ngn umah je 

lapar lak pas da menonton teater yg sedih . .


 ^
*
*
*

  mse kat luar DBP hehe :)



da smpai kedai mkn ^___^ alolo tau la lapar sabar ye syg :* 




tgah tggu mkanan ok bye smua  nk mkn hehe >___<




LoTsOflove Cik Mie ^_^V


cikmiesygmeme

Friday, January 27, 2012

MALAM INI ^_^




malam nie amy & tercinta nk g tgok teater hehe kat DBP . .(Dewan Bahasa Pustaka)

Budak2 Fakulti Teater wat . .

harga tuk student RM15 *mereka bg sy hrga student :D

mmg student pon . . :P

pkul 8.30 mlm nie yeahhh!! tercinta lak yg bayar hoho

Tajuknye "Sesudah Subuh" bunyi cm best kn . .HEHE. .

december aritu Fakulti teater msuk pertndingan sy pegi gak tgok. .

tajuk nye "Sebelum Subuh"
paling  suke teater uh. .

jgn x caye dorg bolot smua OK ! 
dari pengarah , pelakon dan penulis skrip :)
haa amek kO !
semua pensyarah Fakulti teater . . terbaik la HOHO . .

ok Indah Part 2 besok update mlm ney nk date :)

bye semua time to kemas2 nk blik  . .

tercinta da tggu kat park  ^_^

LotsOfLoVe Cik Mie ^_^V


cikmiesygmeme

Thursday, January 26, 2012

indah ^_^ PART 1

mmg indah . . mne x nye cuti sabtu, ahad, isnin, & selasa. . hoho

gumbiranya dpt berehat dirumah :D

 rehat sgt kan KAU ! berjalan je , hehe yela mse cuti ney la mase tuk spent time ngn tercinta. .

lau keje blik da penat haa. . 

walaupun hari2 tercinta yg antar & ambil xde mase nk kuar. .PENAT. .

ari sabtu kiterog pegi Times Square . .

sbb . .

* nk beli beg ^_^V

* nk beli belt hehe

* nk beli Iphone4 punye case 
 
aritu jugak kiteorg tgok wayang (Bujang Terlajak) hee KELAKAR . .


3 yg disenarai hnya 2 jd beli . . -____-"
 

sbb . .

^ case iphone uh bertekak ngn tercinta . . hehe

sy merajuk xnk bli nk balik haha . . 

mne x nye sy nk len dye suh pilih len geramm tol get kuat2 bru tau ! . .

grrrr ! 


da bli yg disenarai uh tbe2 TERbeli bju kemeja plak  
haha
 *untung la terbeli kan . .


perot pon lapa . . 

"syg . .  nk mkn Pizza ,  jom". . heee 
*sblum merajok sal case anset uh HEHE

"ye jom la. ." Kiteorg mkn Pizza kt PJ State. . hehe 

tgah2 merajok uh last3 mkn gak hehe.
*gmbr2 akan di upload nnt sbb gne PC ofis. .

=mls la nk bwk lappy berat2 =

da mkn2 smua letih nk MAMPOS kau haa ! haha
  blik rehat laa. .

ok nntikan Part 2 :D bye2 . .


LotSoFlOve Cik Mie ^_^V

cikmiesygmeme

Friday, January 20, 2012

AMY Xbalik Kedah ke Raya Cina ?




persoalan dipagi hari ..  haha
timbalan dekan fakulti teater bertnya . .

ha ? kt sy ke? hehe
dan tentu la sy spe lg nme Amy dalam ofis ney haha. .

ok semua ingat sy org kedah sebb. .

"adek belajar mne"

jawab "KPTM ALOR SETAR" . .

  lupe nk smbung . .

bljr sana asal sini HAHA . .

En lan blurr jap. . 
"nape bljr sane" ?

dah tu nk bljr mne situ je yg minat & dpt HEHE . .
da tau kan haa. . :D 


LotSofLove Cik Mie ^_^V





cikmiesygmeme

sama2 nk mkn . .

semalam bersama tercinta pegi pasar malam . .
sama2 tengah lapar . . haa *wat cm kat umah xde mkanan HEHE 

mls la nk mkn makanan kt umah nk try len . .
jalan punye jalan nmpk satay . .haha tapi bukan satay ayam & daging uh . .
tp satay yg mase kite sekolah dulu pkcik uh selalu jual kat pan sekolah . .haa
nme dye satay ikan :) dulu 20 sen satu cucuk sekarang 25 sen haa. .
tp xpe teringin punye pasal bli la RM3 hehe  *pada hal tercinta bli RM2 minta tmbh haha

 bru je crite sal satay uh kat adek then pegi2 ade alhamdulilah

yg tercinta pun beria teringin jugak same la kite :P
blikan adek ayam yg dye suke2 sgt uh then antr blik umah kiteorg kuar blik g mkn kat kedai :D
Tercinta panggil "Kedai Pondan" heehe
mkn Nasi goreng daging Merah, tercinta makan Kueh Teow Kung fu ^_^
mkn smbil sembang2 da dekat kul 10 pm haa. .
jln2 then smpai umah kul 10 lbih Mama da blik . .
Ma mesej bgtau de blikan tercinta buah epal tuk dye ngn family then 
sy pon masukla umah nk amik kuar2 dye xde . .
bole lak dye menyorok :) 

nk kne ney . . !! tergelak mama tgok dye .  
*konon malu padahal da slalu jmpe MENGADA ! haha
tersipu2 terimakasihterimakasih haha 
*ckp org malu diri sendiri pon segan 
bile jumpe Mak tercinta walupun da byk kli jmpe kan. . hehe . .

pastu da malu2 kat situ
teman tercinta makan aiskrim vanila coklat kat pan umah bli kat MY mydin :) 
pas abes mkn tercinta pon blik hoho. .masing2 da letih kan . .^_^
-____-  *sekejap nye da blik . .
cite cm umah jauh kan ! NGADA je . . haha 

ok la tgah tggu tercinta amek ney tuk rehat arini kan ari jumaat :D rehat lme cikit hehe 
da bgtau tercinta arini nk AYAM MCD. ok bye hehe 


LotSofLove Cik Mie ^_^V


cikmiesygmeme

Thursday, January 19, 2012


Bila engkau mencintai seseorang serupa kristal bening yang anggun indahnya hanya boleh diungkapkan dalam simfoni keindahan.
Begitulah hendaknya engkau mestilah menjaga hati kekasihmu dengan bertanggungjawab dan lemah lembut.
Ingatlah walau terlihat kuat kristal itu ianya sangat mudah pecah meski hanya sekali hentakan keras, sebab ia begitu rapuh.
Begitupun perasaan manusia yang diukir oleh percaya harapan dan cinta,ia bertahan dengan setia.
Sekali kau mengkhianati dan menghancurkan kepercayaannya,maka akan sulit bagimu menyusun jembangan baru dari serpihan kristal yg hancur berserakan..
LotSofLove Cik Mie ^_^ V

cikmiesygmeme

Wednesday, January 18, 2012




BAGUSLAH KALAU KAU PON BERPIKIRAN MACAM TU . . TERIMA KASIH TUK ENTRY TU 
LAU DARI MULA KAU XBUAT CAMTU AKU PON XKAN BEREMOSI SGT KAN :) 
TERIMA KASIH SKALI LGI ^_^
BERKAWANLAH SELAGI BOLEH 
BUKAN MENGENANG2 :)
SEKIAN BYE . 

byk pulak kan entry aku hari ni :)

LotSOfloVe Cik Mie ^_^V

cikmiesygmeme


♥ Saya tak minta yg SOLEH ,sebab saya pun tak lah SOLEHAH sgt…♥ Saya tak minta yg bergelar USTAZ, sebab saya lg jauh utk bergelar USTAZAH
♥ Nak minta yg KAYA, saya pun TAK KAYA, hanya sekadar apa yg ada…
♥ Nak minta yg HENSEM, saya tak la CANTIK sgt, sekadar hamba sesempurna kejadian yang ALLAH ciptakan… 
♥ Nak minta yg ...BERPANGKAT, saya hanya seorg HAMBA… ♥ Cukuplah sekadar yg MEMAHAMI dan MENERIMA diri seadanya … 
♥ Cukuplah yang ada AGAMA di hati dan mengamalkannya serta sama2 mencari jalan ke Syurga apabila bahtera di layar dan masjid di bina… 
♥ Cukuplah yang sama2 saling MEMBANTU dlm susah dan senang mengharungi lautan dunia… ♥

terima kasih AZMIR ZIN :D


LotSofLove Cik Mie ^_^V

cikmiesygmeme

 
Janganlah bermimpi mencipta KEBAHAGIAAN,bila tidak mampu memupuk SABAR melalui KEKECEWAAN.. ... ..jangan terlalu mengharap akan KESEMPURNAAN,bila tidak mau berusaha MEMPERBAIKI DIRI melalui KESALAHAN.. ... ..jangan mendamba dan meminta BERLEBIH-LEBIHAN,bila tidak tahu untuk BERSYUKUR dan BERTERIMA KASIH di atas pemberian-Nya

Setitis air mata yang jatuh kerana keinsafan. .  Seribu kali lebih baik daripada sejuta mutiara di lautan... Sesaat bersedih kerana ingat dosa... Adalah lebih mulia dari pada seharian bersedih kerana cinta anak manusia... Sejernih wajah kerana wudhu yang sempurna... Adalah lebih bercahaya dari kilauan segunung permata..
LotSofLove Cik MIe ^_^V 

cikmiesygmeme

Tuesday, January 17, 2012

saya tidak layak untuk awak




Aku : saya tidak layak untuk awak.
Kau : Kenapa?
Aku : awak dari kalangan orang baik-baik, sedangkan saya…
Kau : saya dan Tuhan selalu memandangmu, apa lagi?
Aku : awak pintar, awak ada banyak peminat.
Kau : Peminat? saya tidak perlukan mereka, saya hanya perlu pendamping dan pembimbing untuk anak-anak saya kelak.
Aku : saya juga tidak dalam  ilmu agama.
Kau : Kita boleh mendalaminya bersama-sama.
Aku : saya tidak cantik. Tidak seperti mereka…
Kau : Tuhan akan marah jika mendengar perkataan awak tadi, sebab itu saya memilih awak kerana awak tidak menggunakan kesempatan atas kecantikan awak.
Aku : awak ini kenapa? Sudah saya kata saya ini tidak layak, kita ibarat bumi dan langit. Terlalu banyak perbezaan.
Kau : Perbezaan membuat kita lengkap.
Aku : Awak terlalu sempurna.
Kau : Belum. Akan sempurna jika awak ada.
Aku : Cukup. Saya tidak mahu dengar lagi.
Kau : Seribu bunga tak mampu membuat awak berlembut juga?
Aku : Temuilah ayah saya. Itu lebih berharga dari seribu bunga dan ungkapan cinta.

.
“Jika datang kepada kamu seorang lelaki yang engkau redhai agamanya dan akhlaknya untuk meminang perempuan kamu maka nikahkanlah dia jika tidak kamu lakukan demikian maka akan timbullah fitnah dan kerosakan” (hadis riwayat Tirmidzi ).
.
Imam Thabrani meriwayatkan dari Anas bin Malik, bahawa Rasulullah bersabda:
“Barang siapa menikah wanita kerana kehormatannya (jawatan), maka Allah hanya akan menambah kehinaan; barang siapa menikah kerana hartanya, maka Allah tidak akan menambah kecuali kefakiran; barang siapa menikahi wanita kerana nasab (kemuliaan), maka Allah hanya akan menambah kerendahan. Dan barang siapa yang menikahi wanita kerana inigin menutupi (kehormatan) matanya, membentengi farji (kemaluan)nya, dan mempererat silaturrahim, maka Allah SWT akan memberi barakah-Nya kepada suami isteri tersebut”
 LotSoFlove Cik Mie ^_^ V


cikmiesygmeme

untuk ABG tersyg :D




 abg :)

semalam kak ziera kol akak. . ckp sal 
hurmm abg da bce ehh blog akak sal ayah. .
maaf buat abg sedih :(
akak cte kat ma then ma nk sgt tgok blog akak hehe
excited gile . .*ok korg msti pelik sbb sy gelar diri akak. .
sebenarnye ingt xde adek tup2 ade adek lak so 
xtau da nk gelar diri ape so gelar akak je la hehe
sampai pakcik sendiri pon keliru . .
sape adek sape abg ney kembar ke haha. .
xbole bla cik lee. .
xsgka abg akan bce blog akak hehe
owh stalker. .!
yg sal cuti uh pon kak ziera da gtau. .
akak ngn meme mmg da rancang nk ber HONEYMOON haha *ayat kau xbole bla!
kt Cameron je . . jom la sekali. . hehe 
pape pon abg akak ngn adek pon syg abg sgt2 walaupun kite x rapat cm adek beradik yg len. .

rase jugak kasih syg seorang abg :D

terime kasih ABG ^_^

ILOVEYOU ABG KAMAL HIDAYAT :D
*merajuk meme haha

KAK ZIera jgn CEMBURU *sbb amy pon kuat cmburu :P


LotSofLOve Cik Mie ^_^V 








cikmiesygmeme

Sunday, January 15, 2012

kau jgn jadi bangsat ! 

lantak ko la nk ckp tu nk ckp ney aku xheran ! tp lau setakat buat blog nk AIB kan org kau boleh 

TUTUP akaun kau . . ! 

sedar pon diri x baik tp tetap gak dok kate org 

PADIA xtau ! 

suruh org berubah bagai tp KAU tetap same gak aku tgok . .

KAMPUNG tol kau ney kan . .

pung pang pung pang aku tgok KAU knn ! HAPPY nye dok kate org ney  la dok kate Org tu la. .

cermin MUKE kau tu . .

ke rumah kau xde cermin ?? 

MEGAH bile KAU boleh buat pe sje . . 

SBB ?

itu BLOG kau lagi ?

kau yg taip . .

mulut kau yg gatal nk maki org . .

KAU ORG YG "TERBAIK" aku pernh jumpe . .

dok dgr sebelah pihak tup2 amek KAU uPdate 

puihhhh ~ 
*TERludah gmbr kau ! opss x sengaja ingt SAMPAH td :)

sudah2 la eh . . org yg kau bnci uh t jd KWN kau !

ok bye ~ 


LotOFlove CikMie ^_^ V





cikmiesygmeme

semalam :D


semalam sgt happy cik mie shopping ngn tercinta :) hehe kat Sunway Pyramid jee. . tgah sales kan . . so ambil kesempatan laaa . .hoho

ayuhh :D


tgah beratur ramai tol jumpa HARIMAU semalam huihh :)


ok da bli lah tu pon pilih lame bebenor hoho . . 



yeahhh ! dpt 2 helai bju . . terima kasih pa :P 


"syg beg ney cmne" ?
 *cik mie menggeleng . . hehe xnk ! 


 "ma ? pa nk bli kete ney" 
*de ke awk ckp cmtu ???  huhu
hehe UNTUNG ORANG ramai la pa oii . .


ingt lagi awk ckp 
" syg ney kali kedua kite kuar bersama mase raye cine :)




syg iloveu :D


" NAGA tuh ma . . "

padia xtau  !haha



thanx to abg mne nth sy pkai pnggil je suh amek kn 
sbb awek abg uh amek kn gmbr org len dri dye x kje bek bg dye kje cikit . . tlong menolong KAN ! :D
silau KAU ! haaa. .

 
wat comel lak syg ney ! 



muke kepenatan :( 

"sakit kaki pa . . nk pitam da . ." -____- 

"ok mama jom kite g cri tmpt duduk ye"


nk kne snyum ke ma da penat ney pa :( hoho

ok2 ma snyum ney 

*
*
*
*


eyhh pa menyorok lak ! nk kne ney . . :D

gigit kuat2 kan . . *padahal mmg slalu kne gigit . .

sori pa ma geram :P 

 kesihatan tdk agak baik. . 

sy sakit tekak batuk2 dan bersin2 . . tp kiteorg xblik lg kiteorg g mkn kat kedai mkn kat sunway uh . .

pekena chicken chop dgn air tembikai n laici . . hehe 


kuat nye syg mkn ! hehe 


byk lagi sbb xberapa sihat so selera da kurang seb bek de tercinta bole abeskan :) 


air tembikai :)
* ma nnt kwen ma wat air tembikai tiap2 hari ye . .
"ok pa ma wat khas tuk pa je sbb ma xley minum hoho. ."


perancangan yg kite rancang tahun depan Insyaallah syg kite merancang tuhan yg tentukan :)


sy tggu awk syg :*



air laici :D

manis sgt !! dan pas abes2 mkn kiteorg pon blik la . . 

abes cite . . :) 

ok . . pada yg bce terime kasih, pada yg TERbace pon terima kasih sbb sudi mmbuka mata tuk tgok blog  CIK MIEME ^_^V 

Sy cari KAWAN bukan tambah LAWAN :) terime kasih . .

PAST IS PAST . . 


lotSoFloVe CiK MIe ^_^V 





cikmiesygmeme