Friday, April 30, 2010

i love black forest :))




coklat lar favourite amy , lagi2 black forest adoyy xley tahan ahaha gile lar , amy nak bli kilang coklat nyummmyyy sedap nyer ahahaha nk mkn coklat , dpt makan coklat xmakan nasi pon xpe , :)) law amy de bebear xde pakwe pon amy xkisa ahahaha coz due2 bende ney amt dan teramat amy suke syg & cinta :)) sori kawan2 :))
cikmiesygmeme

diriku




amy minat sangat ngn teddy bear .. macam budak2 kan :)) tp amy syg kan bear lebih dari segala2 nya , mama pernah buang bear amy .. amy sedey sgt dye ckp amy da besar tp amy tetap nk bear.. i love bebear , :))
cikmiesygmeme

fever ,

hoho :)) padan muke aku kan , da demam.. semalam lar tengah2 amek exam IPC lak uh , rase sejuk sgt pale lak pening.. menggigil lar jugak nk tulis xlarat .. tp xpe da lpas , ahaha bising mama & kwn2 suh watpe taw ak? suh mkn ubat lar , minom air suam lar.. hmm aku xwat pon , siap kuar g Tesco , mkn KFC tp xde selera , ahaha nk muntah blek, then jln2 jap ngn atyn tgok2 tudung , aku degil paham2 jela .. ahaha mama siap mesej atyn suh mkn ubat , kelakar lar mama ney , love u so much mama , i miss u a lot :( akak de byk citer nk citer ngn ma, tggu akak blek ye ma, :) bgun pagi ney de rase pening2 sikit lar , tp demam da kurang , tengok xmakan ubat pon ley shat .. ahaha xya lar mkn2 ubat ney , wat tmbh penyakit jer , :P thanx mus , :)) coz risaukan kn amy .. hoho aMY sihat lar, pape pon kwn2 amy the best .. love u all .. k, lar pening lalat da ney hoho t amy citer ag , ariney nk study cikit Records management this sunday , wish me luck ya :) lot of love from me AMY . :))
cikmiesygmeme

Thursday, April 29, 2010


Cik Mie yang lahir di bulan Mei,
#1: * Keras kepala dan keras hati
#2: * Berkemauan keras dan memiliki motivasi tinggi.
#3: * Memiliki pemikiran tajam
#4: * Mudah marah
#5: * Mudah menarik perhatian orang lain dan menyukai perhatian
#6: * Memiliki perasaan yang dalam
#7: * Cantik fisik dan mental
#8: * Tegas
#9: * Mudah terpengaruh
#10: * Tidak butuh dimotivasi
#11: * Mudah dihibur
#12: * Sistematis (otak kiri)
#13: * Suka bermimpi
#14: * Peramal hebat
#15: * Sangat pengertian
#16: * Penyakit umumnya bersarang di leher dan telinga
#17: * Imajinasi tinggi
#18: * Kemampuan debat yang baik
#19: * Kemampuan fisik yang baik
#20: * Pernapasan lemah
#21: * Mencintai literatur dan seni
#22: * Mencintai petualangan
#23: * Tidak suka diam dirumah
#24: * Gelisah
#25: * Pekerja keras
#26: * Semangat tinggi
#27: * Boros
cikmiesygmeme

maafkan amy kwan2



24/04/2010
amy nak mintak maaf sagt2 sebab amy ikut kan perasan amy marah korg semue, semue salah amy .. korg xsalah pape :(amy janji xat lagi.. amy syg korg semua.. taw. atyn , adek, mus, fifi, amy mntak maaf ..xlupe raja , amy mintak maaf sagt2 :( amy buat korg semue kecik hati ngn amy .. hmm maafkan amy ye.
cikmiesygmeme

Saturday, April 24, 2010

23/04/2010









hello kwn2 .. hoho
hari yg paling mengembirakan hooho thanx kwn2 wlupun de sikit sedih en.. teringat kisah lame, tp perlu ke amy ingat semue tu ? hmm hoho mls pk,
semalam ingat adlah hari yg membosankan tp xlar, happy sgt .. tepat kul 3lebih adek suh siap2 mus cari kete .. taw x kiterog g ane? g titi ayun .. hoho best .. mule2 xnk g yela atyn lak xde mood .. tp tension ak dok lam bilik so ikut .. hoho amy ngn adek mnd accept atyn ngn mun.. smpai2 mule2 ingat xnk mnd .. hoho yela xbiasa arr ngn dorg tp pergi gak coz adek xnk mnd law amy xmnd.. hoho then tukar suar.. huhu amy da lar tkut air uh dlm bnyk batu lak uh.. nseb bek mus tlg bwk g tgah hahaha kelakar gile .. mcm xpernah msuk dlm air .. tp best gak wlupun mnd sekejap jer..then pas da mnd2 kiteorg g pantai murni best auw.. tengok matahari terbenam.. cantik sgt .. :)) rugi xikot.. hoho amek gmbr then mkn2.. pas mkn2 atyn sedey coz dgr lagu jiwang lak, yela org de masalah msti lar sedey .. hmm da abes mkn de org uh g isap rokok then amy ikot dr belakang .. hoho tp dye perasan lak.. huhuhu then sembang2 jap.. pastu adek,paklong & atyn g kt tmpt kiteorg lepak then amy jerit nme2 dorg kuat .. hahahahaha jaat gile.. amy jerit cmney . " AMY.............................
then "FATIN NURHANI MOHD HANIF......... MUSTAKIM MOHAMAD RAZI ....... SYAMIZA BIDIN......... MOHD FATHIN ISHAK ........................ hohohoho sakit tekak tp best .. menghadap laut.. pastu da abeskan suare kat situ dorg plan g karoeke lak.. hahaha smpai2 kat tmpt uh da kul 10lbih ramai lak uh, jumpe lak budak2 yg amy xske mmg SHIT lar, hoho huh! benci2 .. abes semue uh lam kul 1lbih.. tido umsh fifi lar .. huhu.. tp best sgt lar .. semlam .. t kite plan lagi ye.. tp dari pagi sampai pagi esok .. ahahaha thanx to atyn , miza, mun, fifi, mus, paklong, angah & kawan2 yg amy xberapa nk kenal.. korg the best ahahaahha best sgt2 ...byk lagi sebenar nye tp xnk cite .. hahaha nnt2 lar erk ..
cikmiesygmeme

Friday, April 23, 2010

20/4/2010

bertarikh sperti yg anda bley lihat , 20 april .. amy da smpai kedah , :)

sori lmbt ..blek kedah ritu, amy blek ngn atyn , and.. hmm raja , kwn amy .. :) amy pon xtau yg dye blek ngn amy , tibe2 dpt mesej atyn ckp 'pongunk pon da otw'.. means that kiterog stu bas , dan amek kat bukit jalil .. hoho , hmm its oke lar, sepanjag perjlnan nk smpai ke bukit jalil amy cool lagi tp ble smpai bukit jalil, huh ! benci ngn penjual2 tket .. xpaham ker org da li tiket sibuk jer ..kan da kene ngn aku , ma ckp " budi bahasa budaya kite" pergi lar mampos org uh, n ma ckp ag jgn berlagak ngn org or sombong , org uh keje , tu kje dye.. tp watpe wat kaunter tiket law bersepah kat tepi2 jln jual tiket .. huh! bodo.......kami selamat smpai pkul 6lebih cmtu, hoho
pegi mkn ngn atyn , raja, mar & is pon ade, hoho

bile da smpai hostel letih gile lar, haruslar hoho,dapat coklat black forest besar , hoho hmm mlm uh someone text then ckp nk kol nk ckp something , hmm amy cm da taw jer dye nk ckp pe, then amy ckp kol je.. bile dye kol lak amy rase ... hoho tkutnyer nk dgr pe yg dye nk ckp.. hmm upe2 nyer dye nk ckp yg dye ske kt amy & dye nk lbih dr kwn , so korg paham kan . hooho .. hmm amy terdiam gak.. xtaw lar nk ckp pe.. coz amy xde perasaan kat sape2.. perasaan amy cume sekadar kwn .. smy blom bersedia nk ade hubungan yg lebih rapat dgn sape2 .. sori k.. amy syg semue kwn2 amy.. nnt kan syarat2 untuk melamar amy .. hoho haruslar, love u all ..
cikmiesygmeme

Sunday, April 18, 2010

mungkin


dulu aku kau puja
dulu aku kau sayang
dulu aku sang juara
yang selalu engkau cinta
kini roda telah berputar

kini aku kau hina
kini aku kau buang
jauh dari hidupmu
kini aku sengsara
roda memang telah berputar

mana janji manismu
mencintaiku sampai mati
kini engkau pun pergi
saat ku terpuruk sendiri
cikmiesygmeme

confession of a broken heart :(


when i first met you everything seemed to be fine the laughter that we've shared and the way you cared we had so much fun together.. then suddenly like the rain in the storm someone else came along, i thought we could all along but indeed, i was dead wrong... i hate the way i think of those times, i hate to know our relationship wasn't true, i hate to accept that you were just a lie.. i hate the way i let things be but most of all, i hate it when u hate me ..
cikmiesygmeme

life through my own eyes

i remember when i was younger, my life was so much easier, no problem to worry, living without a single doubt..but now everything has changed..time is moving quickly and there no turning back i'm starting to fear what will happen when life goes on, and i'm still standing right here...i know i can never run from all those things so while i still can, while i'm still young i'll try my best to appreciate life and to have fun.. but life is never perfect no matter how much i have tried how much i have cried or strived many things that i have wanted, i could never get, so as times flies my worries are growing bigger in size but matter what i promise myself to always make the best out of my life..
because i know that life is never fair and thing may not go my way but i'll just have to be brave to put the past behind me and say Yesterday will always be yesterday..
cikmiesygmeme

Saturday, April 17, 2010

aku kuat

hari ney tibe2 rase nk tgok wall sesorg then aku pat thu yg ddye da de relationship.. hmm xpelar nk wat cmner, kiter xley pkse org kn tuk suke at kiter.. tahniah ..

Jangan pernah katakan bahwa
Cintamu hanya untukku
Karna kini kau telah membaginya

maafkan bila memang kini
Harus kutinggalkan dirimu
karna hatiku selalu kau lukai

Tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu
Ku hanya bisa mengatakan apa yang ku rasa

Ku menangis membayangkan
Betapa kejamnya dirimu atas diriku
Kau duakan cinta ini
Kau pergi bersamanya

Ku menangis melepaskan
Kepergian dirimu dari sisi hidupku
Harus slalu kau tahu
Aku lah hati yang telah kau sakiti

AMY SEORANG PEREMPUAN YANG KUAT <3 <3
cikmiesygmeme

Wednesday, April 14, 2010

14 april 2010

Jam menunjukkan pkul 7 pagi emmmmmmmmmm mls nyer nk bgun, hoho tp kene bgun gak coz ade test DPII dan ari ney gak aku blek KL. . bgun2 tros mnd, then aku ciap2 n kjut atyn & adek, huhu " adeeeekkkkkkkk" hoho aku jerit.. bile semue da bgun n mnd semue, kiteorg nek bas , hoho .. xnek kete .. smpai2 mkn semue then baru msuk klas.. masuk2 klas mule lak lambt, hoho tkut gak ar xsempat.. coz bas nk blek KL kol 12 kot , huhu wat kelam kabut arr tp byk kali proofread huuhu.. then kol 11.20 cm tu gerk dr kolej trus blek hostel tukar bju semue, nek teksi taw huhu seb bek pkcik uh xlar lmbt sgt tp bley lar, mmbe yg len da tggu kt Shahab lak uh, aku yg nk blek dorg yg kelam kabut hoho pape pon thanx to juli, adek, paklong, along, mus, raja, ameer & angah yg aku xbpe kenal uh huhu anyway thanx auw sudi menghantar aku & atyn.. mule2 nk nek bas uh, huh! geram xgerm la aku ble pkcik uh kurang pendengaran dan agak menaikkan darah aku .. mase atyn nk msukkan beg " dekk? bas 11.30 lom smpai ag .. then aku jwb "bas kul 12.00 lar pkcik" pkcik uh jwb ag "bas 11.30 de mslh cket ney bas kul 12" aku dgn geram mjawab " ye... bas sy pukul 12 pkcik "! hoho then pkcik uh ckp " lar nape xckpp .. " aku pon bercakap dgn juli " juli ? tepi cket sebelum aku nek angin kat cney " hahaha then aku pergi kat mmbe yg lain tuk say bye.. akhirnye kami meninggalkan kedah , hoho atyn nanges xtaw lar gmbira ker sedey? huhu dlm bas lak de dua mamat ney wat sket hati je .. bising2 then aku beersuara " chnglun ney lmbt ag ker tyn? bsing arr bas ney , xselesa aku " huhuhu da dgn tibe2 mereka diam.. aku berjaya mmbuat mereka diam hahaha.. then berenti rehat di bukit gantang, dorg yg bising uh turun gak mase aku ngn atyn li kopok ley lak jln seblah then ckp " uuuuuuuu comel nyer," kt atyn .. aku pe lagi gelak besar lar.. yela law hensem xpe ney x mte da mcm permata .. ahaha gemok lak tu perot boroi, xsedar diri tol .haaha
pastu da nek bas aku duduk relax arr ngn atyn sembang2 tibe2 aku tgok atyn berubah wajah , aku " nape tyn? than atyn jwb " ko nmpk kaki org x kt blkg aku ? then aku jwb ade .. nape? rupe2nyer mamat uh sondol2 kaki dye at bontot atyn,, mase tu ape lagi naik angin arr. ahaha aku angkt phne then atyn tnye nk wat pe " aku ckp nk kol polis ahaha dye slow2 turun kaki dye .. pastu wat alek dow .. bangkai punyer jantan .. nk mati kot..dla mls nk cte sal mamt bodo uh.. smpai2 kat duta tbe2 pakcik uh ckp grk g bukit jalil kul 8 mlm mmg x lar .. aku angin gile ngn pkcik uh.. dr aku nek smpai lar da smpai Kl mmg Shit larr.. ahaa mmg aku xnk da nek maraliner bodo uh... ckap cm anjing.. hoho akhir nya aku smpai dirumah .. n da ngntok da ney huhu so aku nk tido lu sok citer lagi .. daaa love u all
cikmiesygmeme

Sunday, April 11, 2010

today ,


hello,

hmm today xbpe nk epy tp tetap epy kan diri,

dye? hmm xtext da, hu3 myb xtahan ngn perangai amy, its oke lar single is better hoho

hari nie gak teringin nk mkn coklat , dulu ye la de org nk blikan skrg, hmm
hahah touching lak ..
tp de org nk li kan guess who. . hohoh biarlar rhsia :P

harinie gak amy x gklas , xde mood.. ahaha
xpe da nk last2 kn rase penat lak ,hm tadi amy on9 FB then dak yg 'anti' ngn amy sibuk jer menyampuk at wall org eeee geram nyer, tp xpe sabar , ahahaha law x da ke longkang dye . . ahaha jaat nyer amy, :)) da lar mls nk amek taw sal dye , amy xkcau dye so dye pon tolg lar jgn kcau amy, :) dala xtaw nk ckp pe , thanx coz sudi bce wlupun agak bosan , huhu
cikmiesygmeme

Saturday, April 10, 2010

family





cikmiesygmeme

love ???

cinta?

kepada yg sedang bercinta ingatla pd dunia yg sedang menanti cinta like me huhu insyaallah cinta itu akan dtg dan setiap insan akan merasa keindahan cinta, yg sedang menderita kerana cinta jgn risau bunga bukan sekuntum kumbang bukan seekor cewahh ahahah
klau ade jodo xkemane, kepada yg tidak mempercayai cinta like me gak bt sometimes lar, huhu
buka mata , jgn buang keindahan cinta yg ada didunia,

kepada yg mempermainkan cinta hentila kerana tiada faedah mempermainkan cinta cubala setia kepada cinta yg satu kerana anda akan merasa kn keindahan cinta yg sebenar...

Cinta sangat mahal takrifnya. Itu la yg difitrahkan oleh Allah kepada hambaNya. Cnta bukan hanya tertulis pada perkataan tetapi gagal dilihat pada zahirnya kerana cinta itu tanggungjawab di mana wujudnya kesetiaan dan kejujuran di dalamnya.

Ingat pada yg satu, jujur pada yg setia, setia pada yg kasih, kasih pada yg rindu , rindula pada yg menyayangimu, cinta xkan datang klau xdicari, Cinta xkan dapat klau x sesiapa yg memberi tapi mmberipada yg sudi bukan mengharap pada yg simpati. . .

cikmiesygmeme

mamaku


terima kasih mama,

kerana kau telah melahirkan, mendewasakan, mendidikku dan membelaku memberi telunjuk dan mengajarku agar aku lebih tabah dan sabar, mengharungi dugaan hidup yang akan datang yg penuh onak dan duri.. dikau begitu tabah menghadapi pelbagai liku hidupmu,melayan karenah anak2mu yg macam2 ade ... walaupun dikau kepenatan tanggugjawab sebagai seorg mama tidak pernah kau abaikan kerana itula mengajarku erti sebuah ketabahan dan kesabaran..

terima kasih mama i love u so much ,,
cikmiesygmeme

Friday, April 9, 2010

kawan


hey :)

kawan?
ade kwn waktu susah kwn mase senang,
firstime dtg KPTM aku xkenal lgsung sape, aku hnya de sorg jer kwn wktu sush & senang tp sekrg semue da berubah, selepas aku mnjejakkn kaki ke KPTM wah ayat aku, huhu aku kenal ngn ramai org, tp aku buknlar yg jenis friendly tp bley lar, huhu
hmm aku kenal atyn, kwn bilik aku sekrg & satu kelas, mula2 dye ckp aku sombong tp nk wat cmner lahir2 muke mmg cmney, ahahah aku sombong eh? ahaha tp ko da knl aku en tyn. .
erm cm2 aku luahkan kt dye , kwn bek aku .. huhu hmm xlupe gak adek ngn k.long wlupun xbape rapat tp korg tetap kwn aku :p syg sgt korg smpai ble2..xde korg aku xtaw lar,
hmm to juli ko pon kwn aku . . thanx coz ko sedar kn aku, yg sal uh.. secret, :) law ko xcte smpai skrg aku xtaw.. to xpe xde jodo nk wat cmner en, :))





tapi kdg2 teringt kat kwn lame nadia, kdg2 gak aku rase nk lupekn semuenyer, aku xtaw nape.. aku syg ko nad, aku mnx maaf eh aku lupekn ko tp ko ttp dlm hati aku..
kowang kawan terbaik aku sampai ble, :P
cikmiesygmeme

hati ini

hmm , amy here,

xtaw nk luah pe.. tapi hati ney selalu sgt sedey ngn smue,
da xlarat lar.. tp hmm nk kate coup ew xcoup same jer, tp susah lar law kiter jer yg syg n serius ngn dye law dye sje jer nk menkan perasaan kiter,
tp nk wat cmner an..
sedey gak kdg2 bile da suke kt org uh tibe2 dye lyn kter cm nk xnk jer.. slh amy ker?
hmm amy slh gak kot sebb panas baran.. hmm tp semue org xperfect, amy mmg byk kelemahan.
.tp perlu er amy jer yg sedey, org len gembira, ermm amy xnk tnjuk kt org yg amy sedey tp da xtahan lar, amy rase cm pe nth.. hmm law lar korg kt tmpt amy, tp amy xkisa da sekrg ade ker xder ker amy mls nk pk .. amy kan kuat dgn adenye kwn2 yg sentiasa disisi , thanx kwn2 :))



cikmiesygmeme